Workshop Photo-ID

Iedereen die serieus met fotografie bezig wil zijn zal op een gegeven moment gaan ontdekken dat het ene foto thema beter ligt dan het ander. Zo zullen fotografen straatfotografie, portretten of detail prachtig vinden om mee bezig te zijn terwijl anderen helemaal los Workshop Photo-IDgaan op natuurfotografie, landschappen en dieren. De lijst van thema's is nagenoeg eindeloos. En toch zullen veel fotografen zich juist willen specialiseren op één specifiek of enkele thema's. En net zoals je vaak aan een schilderij de schilder herkent zo zal je bij foto's op een gegeven moment ook de stijl van de fotograaf kunnen herkennen. Kijk maar eens naar het werk van een paar beroemdheden zoals Henrie-Catier-Bresson, Robert CapaJerry Uelsmann, Erwin Olaf, Anton Corbijn, Frans Lanting of Robin de Puy. In ieders werk zie je een duidelijke stijl met persoonlijke identificatie (ID). Zo zal ook de amateurfotograaf op den duur een eigen identiteit gaan ontwikkelen. Vaak gebeurt dit niet eens bewust maar ontstaat het op een organische wijze omdat een bepaalde stijl meer uitdaging en voldoening geeft terwijl iets anders helemaal (nog) niet  aanspreekt. Met de workshop Photo-ID ga je je eigen foto indentificatie ontdekken.

 Opzet van de workshop

De workshop Photo-ID helpt je meezoeken naar jouw specifieke stijl aan de hand van een aantal specifieke en uitdagende opdrachten die je zelfstandig en op je eigen tempo gaat uitwerken. Over een perdiode van zes maanden krijg je iedere maand één opdracht waarin naast een uitgebreide beschrijving ook tips en adviezen zijn beschreven. Aan de hand daarvan werk je de opdracht uit naar een serie foto's die aansluit op jouw stijl. De context staat vast maar voor de inhoudelijke invulling en uitwerking ben je helemaal vrij. Dat maakt deze workshop uniek, uitdagend en vooral leuk. 

Niveau

Vind je fotograferen leuk en wil je jezelf meer uitdagen dan kun je meedoen. Basiskennis van fotograferen is belangrijk maar het gaat er vooral om dat je gevoel hebt (of verder wilt ontwikkelen) voor compositie en dat je het als een uitdaging ziet om een beschreven opdracht te vertalen naar een serie aansprekende foto's. En daarvoor is elk type camera geschikt om mee te werken.  

Aantal deelnemers

Deze workshop doe je individueel. 

Fotobespreken en foto-platform

Als je een opdracht hebt afgerond upload je de foto's op ons platform. Daar krijg je de toegangscodes voor zodra je je hebt aangemeld. De foto's worden vervolgens voorzien van feedback waarmee je ook meteen weer verder kunt. Na afronding van de derde en zesde opdracht wordt een sessie ingepland om de foto's ook online te bespreken. Dit doen we via ZOOM waarvoor je dan een uitnodiging ontvangt en de nodige inloggegevens.

Tempo van de workshop

Per opdracht wordt één maand uitgetrokken. Deze periode kan ook korter of juist langer zijn, afhankelijk van het tempo waarmee je de opdrachten kunt uitvoeren en de tijd die je ervoor hebt. Die keus maak je zelf.

Wat kost de workshop

De kosten zijn € 75. Hierin is begrepen:

  1. Zes beschreven opdrachten (iedere maand een nieuwe opdracht).
  2. Toegang tot ons platform met eigen inlogcodes om de foto's te uploaden.
  3. Feedback op de indivduele foto's (beschreven).
  4. Twee foto bespreek momenten via online sessie (via ZOOM).

Hoe kun je je aanmelden

Om met de workshop mee te doen meld je je aan via het inschrijfformulier. Hierbij geef jij aan wanneer je wilt beginnen. Je ontvangt de bevestiging en na betaling ontvang je de eerste opdracht via e-mail. Ook krijg je meteen de inlogcodes voor het uploaden van de foto's op onze server. In de opdracht staat het aantal foto's aangegeven dat je oplevert en de uiterlijke afgerondingsdatum voor die opdracht. Is er iets nog niet duidelijk of heb je toch nog vragen vragen, neem dan gerust even contact op.