Workshop Avondfotografie

Deze workshop is beschikbaar in de periode oktober tot maart.
Vind je het lastig om te fotograferen met weinig licht? Volg dan de workshop avondfotografie. Zijn je foto's te donker en zijn ze niet scherp. Vaak heeft dit te maken met een verkeerde  instelling en ook zal de sluitertijd in de meeste gevallen te lang zijn om uit de hand een scherpe foto te maken. Het gebruik van de flitser lijkt voor de hand te liggen maar dat levert in veel gevallen geen mooie foto op en dat geldt helemaal wanneer je de ingebouwde flitser van je camera gebruikt.
Bij avondfotografie heb je met andere instellingen te maken dan bij fotograferen overdag en dus zal je iets van die techniek af moeten weten om een goed resultaat te krijgen. Tijdens de workshop avondfotografie leer je de basistechnieken waarmee je dit voor elkaar krijgt. De workshop bestaat uit twee delen. Eerste krijg je uitleg over hoe je je camera moet instellen, hoe iso werkt en over diafragma- en sluitertijdwaardes die je het beste kunt gebruiken. Daarna gaan we in de praktijk oefenen tijdens een korte fotowandeling in Maarssen.  Aan het eind van deze workshop heb je een serie foto's die naderhand met je worden besproken. Ken je de basistechnieken van fotograferen al en wil je beter leren fotograferen onder lastige lichtomstandigheden, schrijf je hier in en doe mee met deze leuke leuke en leerzame workshop.

workshop avondfotografieworkshop avondfotografie

Wanneer: 

Zie planning agenda
Start 19.30uur einde 22.15uur. 
Maximaal zes deelnemers.
Prijs: € 65 per persoon (inclusief koffie/thee + nabespreken foto's)
Cursuslocatie: Centrum Maarssen
De inleiding wordt gegeven in De Gouden Draak, Langegracht 45, 3601 AK Maarssen

Niveau

Basis & iedereen die het leuk vindt om met fotograferen bezig te zijn. Wel wordt aangeraden enige kennis van de basisinstellingen te hebben.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de wat oudere fotograaf, die zijn of haar fotovaardigheden met avondfotografie wilt leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf. Deze workshop kan ook door groepen worden geboekt (minimaal vier deelnemers), bijvoorbeeld personeelsverenigingen, fotoverenigingen, bedrijven.

Wat heb je nodig

Een camera die je handmatig kunt instellen bijv een spiegelreflex, systeem of compactcamera. Een flitser en stafief is handig maar niet noodzakelijk. De worskhop gaat ook bij minder mooie weersomstandigheden door. Een paraplu en regenjas is dan aan te raden.