Locatieworkshop fotograferen in Antwerpen 

De workshop in Utrecht kost € 95 pp of € 86 pp als je nog iemand meeneemt. Meld je hier aan.

Antwerpen is de stad om te genieten van architectuur, leuke tijdloze straatjes, restaurantjes, talloze pleintjes en ga zo maar door. De Schelde met het MAS en in de verte de havens en de schepen die af en aan varen en de unieke havengebouwen op loopafstand vanaf de Grote Markt in het oude centrum. In die omgeving is onze workshop fotograferen. Ik neem je mee op een prachtige en fotogenieke wandeling langs plekken die het fotograferen meer dan waard zijn. In deze workshop is een bezoek aan het Rubenshuis inbegrepen. Ik ga je alles vertellen over de instellingen van je camera, over scherptediepte, scherpstellen, lichtmeten en nog veel meer en daar ga je meteen mee aan de slag. En ik besteed veel aandacht aan "leren kijken" naar de omgeving en ontdekken hoe je daar aansprekende foto's van kunt maken. Je krijgt tips en adviezen die je gelijk kunt uitproberen. Aan het eind van deze workshop heb je een serie foto's die een impressie geeft van Antwerpen en die ik naderhand met je bespreek via internet. Wil je meer leren over de basistechnieken van fotograferen maar heb je geen tijd of zin om een meerdaagse fotocursus te volgen, meld je dan hier aan en doe mee met deze leuke leuke en leerzame workshop. 

Voor meer informatie over functies en instellingen van je camera kun je kijken bij de blogs.

workshop fotograferen antwerpenWorkshop fotograferen

Wanneer:

Zie agenda 
of datum in overleg via het contactformulier of via het inschrijfformulier.

Start 10uur einde 17uur en lunchpauze rond 12u.
Voor de lunch zoek je een leuk tentje die in Antwerpen voldoende te vinden zijn.

minimaal 4 deelnemers. Bij 6 of meer deelenemers is de begeleiding met twee docenten.
Prijs: € 95 per persoon (inclusief koffie/thee bij ontvangst en ticket Rubenshuis)
Schrijf je je met twee of meer tegelijk in of voor groepen dan is de prijs € 86 pp. 
Startlocatie: Caffe Mundi (centrum antwerpen)

meld je dan hier aan

Foto-opdrachten

Tijdens de workshop krijg je naast uitleg over camera-instellingen en compositieregels ook opdrachten die je zelfstandig gaat uitwerken. De opdrachten zijn in een hand-out duidelijk beschreven. Aan de hand daarvan wordt je uitgedaagd om verschillende thema's die betrekking hebben op de locatie, op jouw eigen creatieve manier in beeld te brengen. Op de foto's wordt door de docent later via ons eigen digitale platform uitgebreide feedback gegeven.

Niveau:

Basis & iedereen die het leuk vindt om met fotograferen bezig te zijn. Wel wordt aangeraden enige kennis van de basisinstellingen te hebben.

Individuele deelname:

Gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Deze workshop is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de wat oudere fotograaf, die zijn of haar fotovaardigheden met stedelijke fotografie wil leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf. Deze workshop kan ook als besloten groep worden geboekt (minimaal vier deelnemers). 

Groepen: 

Deze workshop kun je als groep boeken tot maximaal 6 deelnemers bijvoorbeeld personeelsvereniging, fotoverenigingen, bedrijfsdag, enz. De invulling van deze dag kan altijd in overleg worden afgestemd. Vraag hier meer informatie op.

Wat heb je nodig (ook bij minder goed weer):

Een eigen camera die je handmatig kunt instellen zoals een spiegelreflex camera of systeem- of compactcamera. De worskhop gaat ook bij minder mooie weersomstandigheden door. Een paraplu en regenjas is dan aan te raden (mochten de weersomstandigheden echt heel slecht zijn dan wordt in overleg meteen een nieuwe datum gepland).

Zelf een idee?

Dat kan natuurlijk ook. Wil je bijvoorbeeld iemand verrassen vanwege een speciale gelegeheid of gewoon zomaar of vind je het leuk om met een groep fotovrienden een dag te organiseren, dan denk ik graag met je mee om er een onvergetelijke dag van te maken. Gebruik het contactformulier voor meer informatie.

Wat doet fotograferen met je:

Fotografie geeft ontspanning en met een camera in de aanslag ga je op een andere manier naar de omgeving om je heen leren kijken. Je gaat je eigen crerativiteit ontdekken en ook ervaren hoe anderen naar een onderwerp kijken en dat misschien op een heel eigen manier in beeld brengen. Dat is niet alleen inspirerend maar het geeft ook energie en je ontdekt msschien wel de nieuwe creatieve kanten van anderen.