Vragen mbt tot Corona 

Waar worden de cursussen gegeven?
De cursussen worden op drie locaties in Maarssen (nabij Utrecht) gegeven (afhankelijk van de soort cursus). 

Hoeveel mensen doen er aan de groepscursussen mee?
Het aantal deelnemers aan de groepscursussen zijn: Basiscursus fotograferen max 4 (normaal 6), BasisPLUS cursus fotograferen max 3 (normaal 4), Vervolgcursus Fotograferen max 6 (normaal 8). De cursusssen fotobewerken zijn altijd privé of met max 2 als je iemand meeneemt. Dit geldt ook voor de basiscursus fotograferen privé en de Vervolgcursus fotograferen privé. 

Als een groepscursus door Corona niet doorgaat, ben ik dan mijn inschrijfgeld kwijt?
Nee, groepscursussen worden vanwege Corona niet geannuleerd maar eventueel opgeschort. Je inschrijving blijft dus gewoon staan en de cursus zal opnieuw worden ingepland zodra dat weer mogelijk is. Ook kan de cursus worden omgezet in privélessen, uiteraard zonder extra kosten. Dit gebeurt overigens altijd in overleg. Privélessen gaan altijd door. Natuurlijk worden de richtlijnen van de overheid nauwlettend in de gaten gehouden en nageleefd. (zie ook onze Cursusvoorwaarden).

Kan ik ook mijn inschrijfgeld terug krijgen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Inschrijfgeld voor geboekte cursussen wordt niet gerestitueerd (zie voorgaande punt en onze Cursusvoorwaarden).

Wordt er bij de cursussen rekening gehouden met de Corona regels zoals afstand en hygiëne?
Uiteraard, de groepscursussen worden altijd op locaties gegeven waar voldoende onderlinge afstand is gewaarborgd en waar de hygiëne en ventilatie goed is. Ook zijn de groepen nu kleiner dan normaal (max vier tot zes deelnemers, afhankelijk van cursus). De privélessen worden in onze eigen cursuslocatie gegeven en daar is eveneens voldoende ruimte en de hygiëne en ventilatie is goed geregeld.

Zijn er antibacteriële middelen voor de handen beschikbaar op de cursuslocaties?
Op iedere locatie zijn die beschikbaar. Alle locaties worden altijd goed gereinigd en geventileerd, maar neem desgewenst zelf een flesjes antibacteriële handgel mee.

Moet ik tijdens de cursus een mondkapje dragen?
Dit is tijdens de les niet verplicht maar als je dat zelf prettig vindt dan is het een eigen keuze om er wel één te gebruiken.

Moet ik een gezondheidsverklaring invullen?
Nee, er wordt niet om een gezondheidsverklaring gevraagd. Als je meedoet met een cursus dan wordt uitgegaan van een eigen verantwoordelijkheid en dat je geen Corona-gerelateerde klachten hebt. Is dat wel zo, kom dan niet en plan een nieuwe cursusdatum in.

Kunnen lessen worden ingehaald?
Ja, dat is altijd mogelijk. Het kan altijd gebeuren dat vlak voor aanvang van een nieuwe cursus of gedurende een cursus, zich Corona gerelateerde klachten voordoen, dat is heel vervelend. Kom dan niet. We gaan dan een inhaalles inplanen. Wij zijn daar heel flexibel in. Het kan door aan te sluiten met een volgende cursusgroep (als de cursus nog niet was gestart) of dat er een privé inhaalles wordt ingepland. Uiteraard worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht. 

Worden mijn privégegevens gebruikt voor bron- en contactonderzoek?
Nee, de gegevens die nodig zijn bij de inschrijving van een cursus worden door ons nooit doorgeleid naar derden. Dus ook niet om Corona gerelateerde redenen. Zie ook ons privacybeleid. Mocht er toch aanleiding zijn om medecursisten van een omstandigheid op de hoogte te brengen dan zal dat altijd in overleg met de betrokkenen gebeuren.

Richtlijnen vanuit de overheid
Afhankelijk van de richtlijnen vanuit de overheid kunnen cursusplanningen en groepsgroottes worden aangepast. 

Hoe gaan jullie om met de lessen tijdens de avondklok?
Zolang de avondklok geldt geven wij geen avondlessen. De basiscursus fotograferen kun je nu boeken als Privécursus fotograferen voor de prijs van de groepscursus. De praktijkdag wordt in overleg ingepland. De cursus wordt verdeeld over twee dagen (zie planning). Dit is ongeacht de cursusdatum. Voor de Vervolgcursus cursus fotograferen en de BasisPLUS cursus fotograferen wordt een alternatieve mogelijkheid gezocht zoals les op zaterdagochtend. Dit doen we altijd in overleg.