Locatieworkshop fotograferen in Utrecht

De workshop in Utrecht kost € 89 pp of € 80 pp als je nog iemand meeneemt. Meld je hier aan.

Utrecht heeft een rijke historie die je overal in binnenstad kunt vinden. Ik ben er vaak te vinden en ken daarom een aantal unieke en fotogenieke plekken die ik je graag wil laten zien. Tijdens deze leuke en leerzame workshop fotograferen in een stedelijke omgeving neem ik je mee, langs de beroemde Oude Gracht, de prachtige bruggen en steegjes, naar de Rozenbuurt en via de "Singel" naar de Nieuwe Gracht. Onze wandeling vervolgen we naar de kloostertuinen waar je de sfeer van vroeger kunt inademen en naar de Domkerk. Allemaal unieke plekken in de historische binnenstad om te fotograferen. Ik ga je alles vertellen over de instellingen van je camera, over scherptediepte, scherpstellen, lichtmeten en nog veel meer en daar ga je meteen mee aan de slag. En ik besteed veel aandacht aan "leren kijken" naar de omgeving en ontdekken hoe je daar aansprekende foto's van kunt maken. Je krijgt tips en adviezen die je gelijk kunt uitproberen aan de hand van leuke en leerzame thema-opdrachten. Aan het eind van deze workshop heb je een serie foto's die een prachtige impressie geven van de historische binnenstad van Utrecht. De foto's bespreek ik naderhand met je bespreek via internet. Wil je meer leren over de basistechnieken van fotograferen en die meteen wilt uitproberen maar heb je geen tijd of zin om een meerdaagse fotocursus te volgen, doe mee met deze leuke leuke en leerzame workshop.

Voor meer informatie over functies en instellingen van je camera kun je ook kijken bij de blogs.

 

fotograferen in Utrechtfotograferen in Utrecht

Wanneer:

Zie agenda
of datum in overleg via het contactformulier of via het inschrijfformulier.

Start 09.30uur einde 15.30uur en lunchpauze rond 12u.
Neem je eigen lunchpakket mee of zoek een leuk tentje die in Utrecht voldoende te vinden zijn.

Minimaal drie en maximaal zes deelnemers.
Prijs: € 89 per persoon (inclusief koffie/thee bij ontvangst).
Schrijf je je met twee of meer tegelijk of voor groepen, dan betaal je € 80 pp. 

Startlocatie: Graaf Floris (www.Graaffloris.nl)

Foto-opdrachten

Tijdens de workshop krijg je naast uitleg over camera-instellingen en compositieregels ook opdrachten die je zelfstandig gaat uitwerken. De opdrachten zijn in een hand-out duidelijk beschreven. Aan de hand daarvan wordt je uitgedaagd om verschillende thema's die betrekking hebben op de locatie, op jouw eigen creatieve manier in beeld te brengen. Op de foto's wordt door de docent later via ons eigen digitale platform uitgebreide feedback gegeven.

Niveau:

Basis & iedereen die het leuk vindt om met fotograferen bezig te zijn. Wel wordt aangeraden enige kennis van de basisinstellingen te hebben.

Individuele deelname:

Gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Deze workshop is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de wat oudere fotograaf, die zijn of haar fotovaardigheden met stedelijke fotografie wil leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf. Deze workshop kan ook als besloten groep worden geboekt (minimaal vier deelnemers). Enige kennis van de basisinstellingen van de camera wordt aanbevolen.

Groepen

Deze workshop kun je ook als groep tot maximaal 6 deelnemers boeken bijvoorbeeld als personeelsvereniging, fotoverenigingen, bedrijfsdag, enz. De invulling van deze dag kan altijd in overleg worden afgestemd. Vraag hier meer informatie op.

Doelgroep:

Deze workshop fotograferen is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de wat oudere fotograaf, die zijn of haar fotovaardigheden met stedelijke fotografie wilt leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf.

Wat heb je nodig (ook bij minder goed weer):

Een camera die je handmatig kunt instellen zoals een spiegelreflex camera of systeem -of compactcamera. De worskhop gaat ook bij minder mooie weersomstandigheden door. Een paraplu en regenjas is dan aan te raden (mochten de weersomstandigheden echt heel slecht zijn dan wordt er in overleg meteen een nieuwe datum gepland).

Zelf een idee?

Dat kan natuurlijk ook. Wil je bijvoorbeeld iemand verrassen vanwege een speciale gelegeheid of gewoon zomaar of vind je het leuk om met een groep fotovrienden een dag te organiseren, dan denk ik graag met je mee om er een onvergetelijke dag van te maken. Vraag meer informatie op via het contactformulier. 

Wat doet fotograferen met je:

Fotografie geeft ontspanning en met een camera in de aanslag ga je op een andere manier naar de omgeving om je heen leren kijken. Je gaat je eigen crerativiteit ontdekken en ook ervaren hoe anderen naar een onderwerp kijken en dat misschien op een heel eigen manier in beeld brengen. Dat is niet alleen inspirerend maar het geeft ook energie en je ontdekt msschien wel de nieuwe creatieve kanten van anderen.