fotocursussen

Even voorstellen

Ik ben Roland de Zeeuw, fotograaf en ik geef fotocursussen en workshops aan beginnende en (semi) gevorderde hobbyfotografen en ik doe dat in locaties in Maarssen. Ik heb een belangrijk deel mijn ervaring voor dit prachtige vak opgedaan bij bedrijven en in de praktijk. Mijn vakopleiding, aangevuld met workshops en Masterclasses heb ik gevolgd aan de School voor Fotografie in Breda waar ik ook ben afgestudeerd.

Mijn achtergrond

Met mijn achtergrond als cursusleider ben sinds 2010 professioneel bezig om zo mijn kennis en ervaring over fotografie over te dragen aan iedereen die meer over fotografie wilt leren. Dat doe ik met basis- en vervolgcursussen fotograferen en cursussen fotobewerken in Photoshop en Lightroom. Ik doe dit volgens een concept dat ik zelf heb ontwikkeld. Lesgeven is één van mijn passies en ik zet me volledig in om beginnende fotografen het plezier van fotograferen ook te laten beleven, om mooie foto's te leren maken en alle mogelijkheden van de camera optimaal te leren benutten, en dat uiteraard zonder de automaatstand.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht vind ik heel belangrijk en die geef ik aan iedereen die deelneemt aan mijn cursussen. Daarom werk ik altijd in kleine groepen zodat ik alles rustig en duidelijk kan uitleggen. Van cursisten krijg ik vaak als reactie terug dat ze die persoonlijke aandacht zeer waarderen en het fijn vinden om een fotocursus met een "docent in levende lijve",  te volgen die alles goed uitlegt in plaats van een cursus via het Internet of in grote groepen. En daar krijg ik heel veel energie. 

Lees hier reacties van cursisten 

Bedrijfsfotografie

Ik word regelmatig ingehuurd voor projecten in het zakelijke segment. Ik fotografeerde projecten in de logistieke sector voor profit- en non-profit organsiaties, logistieke logistieke processen, vakantiewoningen (real estate projecten), interieur fotografie, zakelijke portretten, fotografie voor websites en seminars, congressen. Bij alles wat ik oppak is voor mij plezier en enthousiasme het belangrijkste, of het nu gaat om om het overbrengen van kennis tijdens cursussen of bij de uitvoering van opdrachten voor bedrijven. Fotograferen is voor mij een "way of life" waar ik vanuit passie beroepmatig mee bezig ben. 

Een paar reacties van klanten

Ron Barmentloo, participant Villapark de Hondsrug, Exloom, NL

Roland heeft onlangs de inrichting van de villa’s op Villapark de Hondsrug in het mooie Exloo op de gevoelige plaat gezet. Roland is een fotograaf met veel passie, creativiteit en inlevingsvermogen voor het vak en de klant. Hij heeft oog voor detail en vertaalt de wens van de klant in een concept met zeer verrassende resultaten. Roland werkt op een zeer professionele wijze, hij pakt in zijn foto’s de sfeer die helemaal aansluit met de uitstraling van het vakantiepark. Zowel de professionele kwaliteit van zijn werk als de manier waarop de foto’s worden gepresenteerd zijn elke keer een lust voor het oog. https://www.villaparkdehondsrug.nl

Tineke van Kooten, Zelfstandig adviseur bij leren en veranderen in organisaties

"Roland heeft zakelijke profielfoto's voor mij gemaakt. Ik ga niet makkelijk op de foto, maar dankzij Rolands vakmanschap, geduld en humor heb ik nu foto's waar ik echt trots op ben!" 

Mirjam Willaert, Owner Pulse to Move | Co-owner Ymind | Skogsfloating , NL

"Roland is in staat om (bedrijfs)proccesen op een heldere en verhalende manier om te zetten naar een mooi beeldverhaal. Hij creëert steeds voor de mensen een prettige sfeer waardoor ze op natuurlijke wijze vastgelegd worden. Verder is zijn snelle en zeer accurate werkwijze tijdens het fotograferen en ook daarna in het proces van leveren een must".

Onno Marten, Adviseur Maatschappelijk Vastgoed, NL

"Roland heeft voor ons bureau veel foto’s gemaakt. Hij is een prettige persoonlijkheid die zich goed verplaatst in onze wensen. Dat resulteert in prima werk. Foto’s met een goede uitstraling, die een waardevolle bijdrage leveren aan onze rapporten en website".

Evelijne Bruning, Country director at The Hunger Project - Netherlands

"We know that we can count on Roland to provide the pictures we need to showcase our gatherings and events. Roalnd's reliable, friendly, and delivers excellent quality. Glad to work with him".

Mirjam Wulff, Communication & Engagement - The Hunger Project - Netherlands

"We kunnen altijd een beroep doen op Roland, met welke vraag dan ook. Of het nou om netwerkfoto's van een business event, actiefoto's tijdens een hardloopwedstrijd of een teamfoto voor een jaarverslag gaat. Roland is betrouwbaar, vakkundig en enthousiast - en we maken dan ook volop en blij gebruik van zijn werk".

Uitvaartcentrum De Laatste Eer - Woerden- NL 

"Voor de vernieuwing van onze website had ik een professionele fotograaf nodig en aangezien ik al eerder een positieve ervaring met Roland heb gehad binnen mijn vakgebied was de keuze niet moeilijk en heb ik hem gevraagd om foto’s te maken voor onze website. Roland werkt op zijn gevoel en is niet gehaast en neemt dus alle tijd om de juiste sfeer neer te zetten. Dat zie je dan ook terug in zijn foto’s. Van te voren hebben wij de opdracht samen goed doorgesproken en hij begreep al snel welke sfeer wij op onze website wilde laten zien. 

Daarnaast denkt hij mee over de achterliggende techniek waar je bij het opbouwen van een website mee te maken krijgt, waardoor de foto’s optimaal tot hun recht kunnen komen. Ook heeft hij oog voor kleur en details en kom je samen tot een ontzettend mooi resultaat. Bedankt voor de fijne samenwerking Roland!"

Carel van Bemmelen, Investor, NL

"Roland heeft al vele keren verslag gedaan van belangrijke events voor The Hunger Project. Zijn werk heeft ons geholpen meer fondsen te verwerven. Roland deed zijn werk met liefde voor onze doelstellingen. Ik waardeer hem bijzonder en beveel hem dan ook zeer aan bij een ieder. Een van zijn specialismen is het vastleggen van productie processen!"